För att förbättra upplevelsen använder vi cookies på denna webbplats. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.

Integritetspolicy

Som kund hos Vasa Living vill vi att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Denna integritetspolicy beskriver vår behandlig av dina personuppgifter, samt dina rättigheter gällande detta.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Vasa Living AB, org nr 559070-7534 är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du lämnar till oss.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in olika typer av personuppgifter när du t.ex. besöker vår webbplats, genomför ett köp, registerar ett medlemskonto eller kontaktar vår kundtjänst. I dessa fall samlar vi in följande uppgifter:

- Personlig kontaktinformation: namn, födelsedatum, personnummer, postadress, e-postadress, telefonnummer.
- Orderrelaterad information: orderhistorik, betalsätt, samt andra detaljer rörande dina köp.
- Betalningsinformation: kreditkortsuppgifter, fakturainformation, m.m.
- Teknisk information: IP-adress, språkinställningar, operativsystem, enhetsinformation.
- Ärenderelaterad korrespondens: personuppgifter du lämnar i samband med kontakt med vår kundtjänst.

Förutom personuppgifter som du själv lämnar till oss samlar vi även in viss information från våra externa betalleverantörer (t.ex. Klarna) såsom namn, e-postadress och postadress.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

För att kunna administrera din beställning
Exempel på användning: vi skickar order- och leveransbekräftelser via e-post, administrerar din betalning, kommunicerar med dig rörande din order/leverans och eventuella reklamationsfrågor.
Laglig grund: fullgörande av avtal

För att kunna administrera kundtjänstärenden
Exempel på användning: vi kommunicerar med dig via kundtjänst på våra digitala kanaler såsom e-post eller sociala medier gällande frågor eller klagomål.

Laglig grund: vårt berättigade intresse av att hjälpa dig med ditt ärende.

För att kunna marknadsföra oss och våra produkter och tjänster
Exempel på användning: vi skickar nyhetsbrev och erbjudanden som du har lämnat ditt samtycke för, förenklar din användning av våra tjänster, t.ex. genom att spara din ditt betalsätt för framtida köp eller din varukorg vid inloggat läge.
Laglig grund: vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter och tjänster.

För att kunna uppfylla rättsliga förpliktelser
Exempel på användning: I enlighet med bokföringslagen behandlar vi vissa personuppgifter såsom namn, adress och transaktioner. Vi kan också vara tvungna att behandla dina personuppgifter för att uppfylla rättsliga förpliktelser enligt krav i lagar, domar eller myndighetsbeslut.
Laglig grund: rättslig förpliktelse

För att kunna utvärdera och förbättra våra tjänster och system
Exempel på användning: för utvärdering av produktsortiment, utveckling och förbättring av köp- och användarupplevelsen.
Laglig grund: vårt berättigade intresse av att ständigt kunna förbättra och utveckla vara tjänster och system för att ge dig en bättre kundupplevelse.

Vilka delar vi din information med?

Vi anlitar andra företag för att hantera betalning, leverans och lagring av dina personuppgifter, och kan därför komma att dela dina personuppgifter med dem enligt nedan:

- Betalningsleverantörer: din information delas med våra betalningsleverantörer (t.ex. Klarna) för att kunna genomföra transaktionen. Vid fakturaköp kan betalningsleverantören i vissa fall dela dina personuppgifter med kreditupplysningsföretag för att bedöma din kreditvärdighet.
- Logistik- och transportföretag: din information delas med våra fraktleverantörer (t.ex. DHL) för att kunna fullfölja leveransen av din order.
- Myndigheter: i vissa fall kan vi bli skyldiga enligt lag att lämna nödvändig till myndigheter såsom Skatteverket och Polismyndigheten, t.ex. i samband med åtgärder mot penningtvätt.

Lagring av personuppgifter

Vi sparar dina personuppgifter så länge som de är nödvändiga för att vi ska kunna fullgöra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig, eller under den tid som krävs enligt tillämplig lag.

Dina rättigheter

Rätt till tillgång
Du som kund rätt att kostnadsfritt begära ett utdrag över vilken information som finns sparad om dig. I detta utdrag framgår behandlingarna som utförs samt ändamålen för dessa, och hur länge informationen sparas. 

Rätt till rättelse
Skulle det visa sig att dina personuppgifter är felaktiga kan du begära att de rättas. Om du har ett användarkonto hos oss har du även möjlighet att själv gå in och uppdatera dina uppgifter.

Rätt till radering och begränsning
Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas eller begränsas, t.ex om du anser att dina personuppgifter behandlas i strid med gällande lagstiftning. Det kan dock förekomma legala skyldigheter såsom bokförings- eller skattelagstiftning som hindrar oss från att radera din data omedelbart.

Rätt att återkalla ett lämnat samtycke
Om du har lämnat samtycke till någon behandling som vi utför kan du när som helst återkalla detta. När du återkallar ditt samtycke kommer vi att radera delar av din information som samtycket avsåg,  dock gäller detta inte de uppgifter som vi samlat in om dig innan du återkallade ditt samtycke.

Rätt till dataportabilitet
Du har rätt att be oss att överföra vissa av dina personuppgifter till ett annat företag (personuppgiftsansvarig). Rätten gäller för personuppgifter som du har lämnat till oss i ett allmänt använt och maskinläsbart format.

Rätt att kunna lämna in klagomål till tillsynsmyndigheten
Om du anser att vi hanterar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt har du rätt att lämna in ditt klagomål till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten.

För att begära tillgång, rättelse, radering eller utöva någon annan av dina rättigheter ber vi dig kontakta data@vasaliving.se. Av säkerhetskäl behöver vi ett underlag som styrker din identitet, t.ex. kopia på ID-kort, körkort eller pass.

Cookies

Vi använder s.k. cookies, "kakor", som är små filer som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. Vi använder oss av två typer av cookies:

Session cookies: "Sessionskakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Med bestående menas att den sparas tills den går ut eller tas bort av användaren. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och även som underlag till statistikprogram.

Om du inte accepterar att cookies lagras på din dator kan du välja att blockera dem i t.ex. inställningarna i din webbläsare. Detta innebär dock att vi inte kan garantera att vår hemsida fungerar till fullo när du besöker den.