För att förbättra upplevelsen använder vi cookies på denna webbplats. Genom att fortsätta på sidan accepterar du användandet av cookies.

Knot kudde

En kudde som lyser upp tillvaron

Isländska formgivaren Ragnheiður Ösp Sigurðardóttirs Knot-kudde skiljer sig från traditionella soffkuddar genom att dess design är baserad på form istället för mönster. Dess unika knutform ger ett bestående intryck hos betraktaren - en egenskap som endast finns hos en exklusiv skara produkter, såsom Harri Koskinens Block Lamp.

 


"Jag har alltid lockats av underliga och unika ting", 
förklarar Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir när hon berättar om hur idén om Knot uppstod. "Jag försöker skapa ovanliga designer; produkter som är oförutsägbara och väcker nyfikenhet hos människor."

Designen var dock långt ifrån självklar för fem år sedan när hon experimenterade med olika tekniker för att komma på ett effektivt sätt att tillverka benen på teddybjörnar. Istället slutade det med en knutformad soffkudde - exakt var inspirationen kom ifrån har hon även frågat sig själv: "Som barn var jag med i scouterna," förklarar hon, "och jag var väldigt bra på att göra knutar."

Det återstår att se om Ragnheiður Ösp Sigurðardóttirs Knot-kudde blir en designklassiker, men en sak är säker - med sin färgglada och unika design kan Knot lysa upp tillvaron, oavsett om det är hemma i vardagsrummet eller på kontoret.

 

Nyheter för vårsäsongen 2017 är färgerna navy och ljusgrå.

Produkter


{{'Visar {0} produkter'.format(productCount)}}

Det finns inga produkter för den valda kategorin.

{{'Sida {0}/{1}'.format(currentProductPage.currentPage, currentProductPage.totalPages)}}

Fler bilder


Knot inspo1.jpg
Knot inspo2.jpg
Knot inspo3.jpg
Knot inspo4.jpg